A Bay Zoltán Kutatóközpont szegedi telephelyén található Biotechnológiai Divízió több éves tapasztalattal korszerű megoldást, új tudást, komplex vizsgálati módszerekkel biztosított eredményeket kínál az élelmiszeripar területein
MILYEN PROBLÉMÁK ESETÉN TUDUNK MEGOLDÁST NYÚJTANI?
- Amennyiben gyártástechnológiához, minőség-ellenőrzéshez kapcsolódó vizsgálatokra van szüksége: biotechnológiai vagy higiéniai probléma feltárás, kockázatfelmérés és javaslattétel azok megoldására, kezelésére.
- Új termékfejlesztéssel kapcsolatos vizsgálatok: laborszintű enzimatikus vagy élősejtes átalakítások, fermentációs kísérletek élesztők és tejsavbaktériumok alkalmazásával mikrobiológiai, molekuláris biológiai és analitikai nyomon követéssel.
- Késztermék eltarthatósági vizsgálata: tartósítószer-hatékonyság vizsgálat, challange tesztek törzsgyűjteményből vagy ipari környezetből izolált mikroorganizmusokkal, sejtszám nyomon követés klasszikus mikrobiológiai vagy molekuláris biológiai módszerrel a tárolás során, vízaktivitás vizsgálatok, mikrobapusztulás modellezés, mátrix hatás vizsgálatok, tárolási körülmények hatásvizsgálata az ideális hőmérséklet és atmoszféra meghatározásához.
- Csíramentesítés hatékonyságának vizsgálata.
- Egyedi, az adott üzemi környezetből származó törzsek izolálására, jellemzésére és az izolátumok fenntartására.
MIÉRT VÁLASSZON MINKET?
- Komplex (biológus, vegyész, élelmiszermérnök) szakértői csapattal dolgozunk, amit az országos lefedettségű szervezetünk is támogat.
- Korszerű, teljes körű kémiai, mikrobiológiai és molekuláris biológiai laboratóriumi háttérrel rendelkezünk.
Elérhető fejlett infrastrukturális erőforrások:
- törzs vagy funkció specifikus molekuláris biológiai mérések (PCR, qPCR)
- mikroszkópos vizsgálatok (fény-, sztereo-, fluoreszcens mikroszkóp)
- spektroszkópia (UV-VIS, fluoreszcens)
- elemanalízis (ICP-OES),
- kromatográfia (GC-MS, HPLC-DAD)
- aerob, anaerob inkubátorok
Munkatársaink
Hunyadi-Sztanik Noémi – kutató okleveles élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök. 4 év szakmai tapasztalat élelmiszerekkel kapcsolatos kutatások területén |
Hegedűs-Bite Mónika – laboratóriumi asszisztens okleveles élelmiszertechnológus mérnök, 15 év tapasztalat élelmiszervizsgálatok kémiai és mikrobiológiai területén |
|||
Vörös Andrea – laboratóriumi asszisztens okleveles élelmiszertechnológus üzemmérnök, 30 év tapasztalat molekuláris biológiai, mikrobiológiai módszerek szakterületen |
Elérhetőség
Dr. BALÁZS Margit – osztályvezető
Másodlagos Nyersanyagok Hasznosítása Osztály
+36-309418805
margit.balazs@bayzoltan.hu
www.bayzoltan.hu