A levendula termesztésének és feldolgozásának gyakorlata több évezredre nyúlik vissza az emberiség történetében. A növény az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt, magas illóolaj tartalmú gyógy-, fűszer- és dísznövény. A feldolgozásához alkalmazott technológia régi, hagyományos eljáráson alapszik. Az utóbbi években kiemelt kutatási irányként szerepelt a növényben rejlő értékes komponensek hatékonyabb kinyerése, valamint a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása.
A Bay Zoltán Nonprofit Kft. és a Magyar Bioeconomy Klaszter által megrendezett workshop célja egyrészt, hogy bemutassák milyen kutatás-fejlesztési lehetőségeket látnak a témával kapcsolatban az alkalmazott tudomány oldaláról, másrészt a hazai levendulatermesztés és gyógynövény feldolgozás résztvevőinek alkalmat teremt a szélesebb körű tudásmegosztásra. Amennyiben érdekelt a hazai levendulatermesztésben és feldolgozásban, vagy érdekli, milyen további lehetőségek rejlenek ebben a kiemelt fontosságú gyógynövényben, szívesen látjuk 2020. február 26-án megrendezésre kerülő workshopunkon.